Elon Musk bezoekt België

©Bloomberg

De topman van de elektrische autoproducent Tesla trekt morgen door België. De ster van Silicon Valley zal in de voormiddag de Vlaamse regering ontmoeten en daarna in Antwerpen Bart De Wever.

Na weken van geruchten komt Elon Musk dan toch naar België. ’s Ochtends bezoekt hij aan het martelarenplein in Brussel Vlaams minister president Geert Bourgeois (N-VA) en de ministers Annemie Turtelboom (Open VLD), Philippe Muyters (N-VA) en Ben Weyts (N-VA).

Daarna trekt de Amerikaan naar de koning, die zelf om een gesprek zou hebben gevraagd. Tegen de middag zal Musk in het stadhuis van Antwerpen ook een kort bezoek brengen aan burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Samen zullen ze ook de haven van Antwerpen bezoeken.

Waarover ze zullen spreken is nog niet bekend, maar Musk houdt deze week een tour door West-Europa om met verschillende politici te overleggen over groene energie en het beleid rond elektrische wagens.

Gisteren bezocht hij Luxemburg en vandaag streek hij neer in Duitsland waar Musk een ontmoeting had met minister Sigmar Gabriel van economische zaken. Musk reageerde er ook op het recente schandaal bij VW met getrukeerde emissietests. ‘Dat is een slechte zaak, maar waar de wereld zich echt zorgen om zou moeten maken is de uitstoot van CO2’, liet de topman optekenen.

‘Het is heel belangrijk dat we vandaag actie ondernemen zodat we iets kunnen doen aan de chemische vervuiling van de lucht en de oceanen’, zei Musk. ‘Transport is nog steeds grotendeels gebaseerd op benzine en diesel. Hopelijk zal dat veranderen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud