Advertentie

Fabriek van de toekomst zet vier Vlaamse bedrijven aan wereldtop

Newtec produceert hoogtechnologische onderdelen voor de grondstations in satellietcommunicatie. ©Newtec RV

Continental, Newtec, Dentsply Implants en Provan worden door Agoria uitgeroepen tot de eerste 'fabrieken van de toekomst' in Vlaanderen. Ze investeerden zo sterk in de modernisering, digitalisering, hoge betrokkenheid van hun medewerkers en ecologie dat ze vandaag tot de wereldtop behoren.

In Duitsland en Zweden zijn maakbedrijven alle langer de sterkhouders van de industrie. Waar die tot voor enkele jaren op sterven na dood werd verklaard door de hoge westerse loon- en energiekosten en de concurrentie van China, vindt die vandaag een tweede adem in slimme fabrieken.

Die produceren niet alleen heel kostenbewust  maar zetten bovendien ook technologie in om hun klanten sneller te bedienen met producten met hogere toegevoegde waarde.

140
Momenteel proberen meer dan 140 industriële bedrijven in machinebouw, voeding, papier farma, transport, textiel, meubel, enzovoort de omslag te maken naar de fabriek van de toekomst.

Ook in ons land, waar de industrie staat voor 80 procent van de totale Vlaamse export en goed is voor een half miljoen directe en indirecte jobs, wil sectorfederatie Agoria voluit de kaart van de vierde industriële revolutie trekken.

Momenteel proberen meer dan 140 industriële bedrijven in machinebouw, voeding, papier farma, transport, textiel, meubel, enzovoort de omslag te maken naar de fabriek van de toekomst.

Vier onder hen hebben na een begeleiding door Agoria en zin onderzoeksinstelling Sirris het effectief zo ver geschopt: Newtec (Erpe-Mere), een producent voor onderdelen van grondstatioins in de satellietcommunicatie, de Mechelse fabriek voor remsystemen van de Duitse autotoeleverancier Continental, Dentsply Implants, wereldspeler in tandimplantaten en Provan, een metaalbewerkingsbedrijf.

Newtec

‘De omzetting naar een fabriek van de toekomst, daar zijn we al jaren aan bezig’, zegt Guy De Winne, de plant manager van de Newtec-fabriek in Erpe-Mere. ‘Centraal daarin staat dat we niets meer plannen. Heel onze productie verloopt heel reflexief, puur volgens de orders die onze verkopers doorsturen. Daarvoor hebben we heel ons productieproces gedigitaliseerd, vanaf het ingeven van de order zelf. De verantwoordelijkheid ligt ook bij de verkopers: zij moeten zorgen dat de productiecapaciteit wordt ingevuld.’

We plannen niets meer. Onze productie verloopt reflexief, volgens de orders die onze verkopers doorsturen.
guy de winne
plant manager newtec

Doordat een werknemer telkens de eerste order in de rij moeten aannemen, moet hij heel breed inzetbaar zijn. ‘Ze moeten eigenlijk alles kunnen’, zegt De Winne. ‘Dat vergt veel investering in opleiding en ze krijgen ook alle werkinstructies digitaal op een scherm aangeleverd. Maar daardoor kan je ze heel veel verantwoordelijkheid geven. Dat leidt dan weer tot meer betrokkenheid en tevredenheid.’

Dat alles resulteert in een waaier aan voordelen: het aandeel producten dat meteen goed geproduceerd wordt, ligt op 95 procent, wat in de wereld van Newtec met heel complexe en unieke producten sterk is. Waardoor de kosten sterk zijn gezakt. De omzet van Newtec, waar 300 mensen werken, steeg vorig jaar met 20 procent, tot 53 miljoen euro.

Provan

Ook bij de Limburgse metaalbewerker Provan werd de orderflow van laswerken, laserbewerking van staalplaten, profielbewerking, enzovoort digitaal. Het bedrijf maakt metalen basisonderdelen voor kachels, trailers, medische apparaten, machines, enzovoort, met een omzet van 10 miljoen euro en 65 werknemers.

'Door Quick Response Manufacturing werd de productietijd van een kachel bij ons terug gebracht van 4 weken naar 3 dagen', legt Ben Proesmans, de stichter-eigenaar van Provan uit. 

3
'Door Quick Response Manufacturing werd de productietijd van een kachel bij ons terug gebracht van 4 weken naar 3 dagen.'

'We kunnen  vandaag ook in veel kleinere batches (hoeveelheid van identieke producten die in één ruk gemaakt worden, red) werken, minder gestandaardiseerd dus. Dat moet wel, omdat de updates van producten elkaar steeds sneller opvolgen en de klant ook veel meer keuze heeft. We kunnen ook 3.000 verschillende productiebonnen tegelijk behandelen. Dat leidt tot een heel complexe productieflow, die je alleen maar kan beheersen door alles in software te steken.’

Behalve de stevige daling van de doorlooptijden is ook de toegevoegde waarde van het productieproces de voorbije vijf jaar verdrievoudigd. En door automatische meting van de persluchtverbruik en de verlichting heeft Provan ook dat verbruik sterk terug geschroefd.

1. Massaproductie, maar op maat van de klant

Machines en robots kunnen een basisproduct aanpassen aan de behoefte van de klant, of zelfs op maat maken.

2. Cyberwerknemers

Verbeterde mens-machineinterfaces laten operatoren en machines samenwerken.

3. Slimme machines

Robots en machines die gelinkt zijn, bijleren en bijsturen.

4. Continue productmonitoring

Producten worden individueel in realtime gevolgd tijdens het productieproces, bijvoorbeeld via QR-codes.

5. Slimme producten

Door sensoren, geheugen, wifi, bluetooth of analysecapaciteit te integreren creëer je producten met meer toegevoegde waarde voor de klant (minder onderhoud, zelfdiagnose bij storing, plaatsgebonden diensten).

6. Continue productiesturing

Productielijnen passen in real-time de productieplanning aan op basis van interne (fabriek, werknemers, magazijn) en externe gegevens (leveranciers, klanten, transporteurs).

7. Realtime optimalisatie van hulpbronnen

De afvalproductie en het verbruik van grondstoffen, elektriciteit, gas en water worden in realtime opgevolgd en bijgestuurd in functie van het aanbod en de prijzen op de markt.

8. Virtueel ontwerp

De lay-out en de stuurprocessen van productielijnen worden virtueel ontworpen. Je kan simulaties uitvoeren in alle mogelijke omstandighen alvorens de productielijn te bouwen. Ook producten worden volledig virtueel ontworpen en getest.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud