Advertentie

Fabrieksbrand in Vorst onder controle

©BELGA

De brand in de wafelfabriek in Vorst is rond 17 uur grotendeels onder controle. De brand leidde vanmiddag tot evacuaties en een storing van spoorverkeer in Brussel-Zuid.

De brand die donderdagmiddag is uitgebroken in wafelfabriek Milcamps in Vorst is onder controle. Het provinciaal rampenplan werd inmiddels weer afgeblazen.  

Bij de brand vielen geen gewonden, maar de rook was wel licht toxisch. Vooral de dakbedekking van de fabriek zorgt voor de grote rookontwikkeling, aldus de brandweer. Een school en bedrijven in de omgeving werden uit voorzorg geëvacueerd. Aan omwonenden in de betrokken perimeter werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten. 

Koelsysteem

Het vuur in de fabriek in de Lusambostraat ontstond kort voor 13 uur. Volgens de eerste berichten zou de brand ontstaan zijn aan het koelsysteem voor de ovens maar de juiste oorzaak is nog niet bekend.

De vijftig personeelsleden van de fabriek werden meteen geëvacueerd en zijn ongedeerd. Ook een tweehonderdtal leerlingen uit een naburige school en werknemers van vlakbij gelegen bedrijven zijn geëvacueerd.

©BELGA_HANDOUT

De brand veroorzaakte  de hele namiddag een dikke zwarte rookpluim die in de wijde omgeving te zien was en zich verspreidde over Brussel. Ook automobilisten in de omgeving en op de Brusselse Ring moesten hun ramen gesloten houden en de ventilatie uitschakelen.

Het treinverkeer vanuit Brussel-Zuid werd zwaar verstoord, onder meer richting Nijvel, Charleroi, Halle en Gent.

Het treinverkeer vanuit Brussel-Zuid werd kort na 15 uur hernomen, maar de ramen van de treinen moesten gesloten blijven en de ventilatie moest uitgeschakeld worden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud