Fiets! wordt Bike Republic

Fiets! mikt op een verdubbeling van het winkelpark in de komende jaren. ©Dries Luyten

De fietswinkelketen Fiets! wordt Bike Republic. Het bedrijf, dat in 2019 werd overgenomen door Colruyt Group, wil voort uitbreiden in Vlaanderen en wil ook in Wallonië en Brussel winkels openen.

'De naam Bike Republic is een weloverwogen keuze. Bike Republic is herkenbaar, zowel voor Nederlands- als Franstaligen', zegt algemeen directeur Wim Teerlynck. 'Bike staat voor het product, dat bij ons centraal blijft staan. Republic staat voor samenhorigheid, de community rond fietsbeleving en fietsplezier.'

16
winkels
Fiets! telt momenteel 16 winkels. Dat aantal zou de komende jaren moeten verdubbelen.

Fiets! telt momenteel 16 winkels. De ambitie is de komende jaren het winkelpark te verdubbelen. Waar er juist winkels komen in Wallonië en Brussel is nog niet geweten. 'Er wordt gekeken naar locaties om uit te breiden in Wallonië en Brussel en ook de markt wordt daar onderzocht, omdat die toch een beetje anders is dan in Vlaanderen', zegt Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe.

Bike Republic wil nog meer inzetten op de diensten in de winkel en op zijn website, 'met onder andere een groter assortiment, een online afspraaktool, een sizing tool en een bikefinder'. De fietsenketen wil bovendien bedrijven en hun medewerkers inspireren om voor een bedrijfsfiets te kiezen en zal zijn eigen fietsmerk Hiron verder uitbouwen. Vandaag bestaat dat uit een gamma elektrische fietsen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud