Floridienne boekt sterke halfjaarresultaten

Biobest is actief in de productie van hommels voor biologische bestuiving. ©Dries Luyten

De industriële holding Floridienne pakt uit met sterke halfjaarcijfers. De groep is ook optimistisch voor de rest van het jaar.

De holding Floridienne  zag de omzet in de eerste helft van het jaar stijgen van 175 naar 186,3 miljoen euro. De ebitda steeg met meer dan de helft van 10,7 naar 16,1 miljoen euro. 

De groei is enkel te danken aan de divisie life sciences. Deze divisie profiteert van de trend naar natuurlijke producten. Bovendien voert het een groeistrategie. Biobest nam in januari de Australische groep Bugs for Bugs over, een producent van insecten die worden ingezet voor biologische bestrijding. 'De overname heeft meteen vruchten afgeworpen', klinkt het. Life sciences zag de ebitda met 65 procent stijgen tot 15,2 miljoen euro. 

De divisie feestvoeding heeft het nog steeds moeilijk met een ebitda van -0,9 miljoen euro. Floridienne belooft beterschap. 'We hebben enkele uitzonderlijke kosten gemaakt met de bedoeling in de toekomst rendabeler te worden.'

De chemieafdeling kende een ebitda van 2,6 miljoen euro. Deze afdeling omvat onder meer de batterijrecycleerder SNAM en de producent van pvc-stabilisatoren KIMFLOR in Turkije. 

De raad van bestuur is 'optimistisch' voor de rest van het boekjaar. Floridienne verwacht een verbetering in de divisie feestvoeding en een verderzetting van de groei in life sciences. In de chemieafdeling verwacht Floridienne een stabiel resultaat 'ondanks het moeilijke klimaat in Turkije.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud