Advertentie
Advertentie

Frank Donck geen bestuurder meer bij Greenyard Foods

Frank Donck ©Thierry du Bois

Greenyard Foods meldt het vertrek van Frank Donck als bestuurder. Ook Thomas Dewever stapt uit de raad van bestuur.

Frank Donck verlaat de raad van bestuur van Greenyard Foods, nu het bedrijf van diepvries- en blikgroenten wordt samengevoegd met Univeg en Peatinvest. Donck is managing director van 3D en is ook voorzitter van Atenor. Donck was ook een tijdlang voorzitter van Telenet. Daarnaast zetelt hij ook in de raden van bestuur van KBC, Zenitel, Pastiflex en Aspel. Hij is tevens vice-voorzitter van de Vlerick Management School en aandeelhouder van Zenitel, waar de familie Donck bijna de helft van het kapitaal in handen heeft.

Onlangs werd Donck nog benoemd tot onafhankelijk bestuurder bij Barco. Hij kreeg toen wat kritiek omdat hij mandaten bij vijf beursgenoteerde bedrijven combineert. Volgens een aanbeveling van de Belgische commissie voor deugdelijk bestuur is dat meteen ook het maximum aan mandaten dat een bestuurder mag uitoefenen. Wellicht treedt Donck nu om die reden terug bij Greenyard Foods.

Thomas Dewever zetelde pas sinds 2014 in de raad van bestuur van Greenyard Foods. Het bedrijf dankt Donck en Dewever 'voor hun inzet en expertise', staat in een persbericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud