Het regent bedrijfswaarschuwingen door coronavirus

Lufthansa houdt zo goed als al zijn toestellen aan de grond tot 19 april. ©Peter Kneffel/dpa

Aperam, Melexis, Balta, Lufthansa, Brussels Airlines ... Opnieuw kondigde een rist bedrijven donderdag extra maatregelen aan door de verspreiding van het coronavirus.

  • De tapijtenproducent Balta zegt donderdagochtend door de lockdown in een groot stuk van Europa met een terugloop van de bestellingen te kampen. 'Dat zal een impact hebben op onze verkopen', klinkt het. Balta grijpt daarom in. 'We hebben maatregelen genomen om onze kosten te beheersen, zoals een tijdelijke stop van de productie in verschillende fabrieken.' De tapijtproducent zegt de situatie op de voet te volgen en ook continu te evalueren welke maatregelen nodig zijn om zowel de gezondheid van het personeel als de financiële gezondheid van het bedrijf te verzekeren.  
  • Aperam, de fabrikant van roestvrij staal, neemt extra maatregelen, gelet op de verstoring van de aanlevering en productie door de sluiting van grenzen en de bezorgdheid om het personeel tegen de pandemie te beschermen. Aperam kondigt aan tijdelijk de productie in sommige Europese fabrieken te stoppen. 
  • Melexis, de ontwikkelaar van chips voor de autosector, zegt in een korte mededeling met onmiddellijke ingang een deel van de activiteiten te staken. 
  • Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, schrapt door de coronacrisis nog meer vluchten dan eerder gemeld. Tot 19 april zal nog maar zowat 5 procent van de oorspronkelijk geplande vluchten uitgevoerd worden. 
  • Brussels Airlines boekte vorig jaar een nettoverlies van 40 miljoen euro, maar het ergste moet nog komen. De luchtvaartmaatschappij lijdt erg onder de coronacrisis en vroeg deze week minstens 200 miljoen euro staatssteun van de Belgische regering. 'De coronacrisis heeft een nooit eerder geziene impact', zegt CEO Dieter Vranckx. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud