Advertentie

Jean-Pierre Blumberg krijgt leerstoel in Universiteit Antwerpen

Jean-Pierre Blumberg.

De Universiteit Antwerpen (UA) inaugureert maandag de leerstoel 'Jean-Pierre Blumberg', genoemd naar de vorig jaar overleden topadvocaat en dealmaker.

Jean-Pierre Blumberg was incontournabel in de Belgische zakenwereld. Hij adviseerde als vennoot bij het kantoor Linklaters tal van bedrijven over beursintroducties, fusies en overnames. Zo zat hij aan de tafel toen KBC en Almanij fuseerden, toen Omega Pharma de beurs verliet en toen Belgacom (nu Proximus), Bpost en de chipspecialist X-Fab naar de beurs trokken. Hij trad ook op bij de overnamebiedingen op DocPharma, Arinso of Remi Claeys Aluminium en speelde een belangrijke rol bij de redding van KBC in 2008-2009.

Vorig jaar verloor hij na anderhalf jaar de strijd tegen kanker. Als eerbetoon aan de zakenadvocaat en muziekliefhebber en om zijn nalatenschap in ere te houden, lanceren zijn familie, Linklaters en de UA - waar hij doceerde over het Duits rechtsstelsel - maandag een nieuwe leerstoel die zijn naam draagt.

Het doel? Inzichten verwerven in recht, economie, het bedrijfsleven en deugdelijk bestuur (corporate governance). En door fundamenteel onderzoek en masterclasses het maatschappelijk debat over governance stimuleren.

De masterclasses zullen verzorgd worden door academicus Tom Vos (doctorandus in vennootschapsrecht aan de KU Leuven en gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen) en onder meer het volgende thema aansnijden: 'Hoe deugdelijk bestuur kan bijdragen tot de langetermijnvisie en hoe de negatieve elementen van het kortetermijndenken counteren'.

De leerstoel wordt gesteund door de familie Blumberg, Linklaters en de UA, maar ook door privépersonen zoals Dominique Moorkens en bedrijven waarvoor Blumberg werk verrichte of waar hij bestuurder was: Bank Delen, Domo, Intervest, Linklaters, TINC, Umicore en Vastned. De leerstoel staat nog altijd open voor andere partners.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud