Jo Van Biesbroeck bestuurder bij Etex

Jo Van Biesbroeck. ©Thierry du Bois

De gewezen topmanager van AB InBev treedt nu ook toe tot de raad van bestuur van de Kempense bouwmaterialenreus Etex, leert een akte in het Staatsblad.

Jo Van Biesbroeck (61), econoom van opleiding, startte zijn carrière in 1978 bij de voorloper van de bierreus AB InBev. Daar doorliep hij verschillende functies en klom hij op tot directeur strategie en hoofd internationale businessontwikkeling van het hele concern. Dat maakte van hem de belangrijkste Belg in het management van de multinational.

In 2015 hield hij het voor bekeken bij AB InBev en werd hij manager van de voetbalclub RSC Anderlecht. Mogelijk kwam hij daar terecht via Alexandre Van Damme, de magnaat die een belangrijke aandeelhouder is van AB InBev en ook mee aan de touwtjes trekt bij Anderlecht.

Telenet

Van Biesbroeck nam ook diverse bestuursmandaten op. Zo was hij bestuurder bij de bioscoopgroep Kinepolis. Zijn belangrijkste mandaat is nu de functie van onafhankelijk bestuurder bij de Bel20'er Telenet. Daarnaast heeft hij een zitje bij de bouwgroep Matexi en met Etex komt daar nu een ander bouwbedrijf bij. Van Biesbroeck is ook betrokken bij meerdere initiatieven in de strijd tegen kanker, nadat zijn vrouw overleed aan kanker.

Samen met Van Biesbroeck wordt ook Pascal Emsens bestuurder bij Etex. Hij komt in de plaats van Walter Emsens. De familie Emsens controleert Etex en heeft het ook voor het zeggen bij twee andere grote bedrijven: de zand- en mineralenreus Sibelco en de afvoerbuizenspecialist Aliaxis. Regnier Haegelsteen, een gewezen topper van Bank Degroof, stapt eveneens uit de raad van bestuur.

Het wereldwijd actieve Etex boekte vorig jaar een omzet van 2,8 miljard euro en 148 miljoen euro nettowinst.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect