L'Oréal verhuist honderdtal jobs naar Nederland

©BELGA

Het cosmeticaconcern L'Oréal wil een nieuwe organisatie opzetten voor zijn activiteiten in de Benelux. De ingreep heeft een impact op 125 werknemers in Brussel.

Het concern maakte de reorganisatie bekend tijdens een bijzondere ondernemingsraad. L'Oréal Belgilux en L'Oréal Nederland willen een Beneluxorganisatie oprichten nabij Amsterdam. Die krijgt als voornaamste taak de 'strategie van elk van de divisies en merken van de groep te bepalen en ze zo goed mogelijk te ondersteunen'. Elk land zal eigen teams behouden.

De nieuwe organisatie zou een impact hebben op 125 medewerkers in Brussel. Een honderdtal kan mee naar Nederland verhuizen. L'Oréal hoopt zo het aantal ontslagen te beperken.

'We zullen aan de betrokken medewerkers voorstellen te verhuizen naar Amsterdam. We doen al het nodige om hen te begeleiden in deze stap en hen een internationale ervaring voor te stellen, met voordelen om hen aan te moedigen naar Nederland te gaan', zegt communicatiedirecteur Brigitte Bekaert. 'Het is voor ons erg belangrijk er een vertegenwoordiging van de bevolking van onze verschillende markten te hebben.'

Volgens vakbond ACV bouw - industrie & energie (ACVBIE) zijn de werknemers geschokt. 'De slogan van het cosmeticabedrijf luidt 'want je bent het waard', iets wat jammer genoeg niet (meer) geldt voor het personeel. Economische redenen liggen alvast niet aan de grond van deze beslissing', zegt Bart Deceukelier, ACVBIE-secretaris in Brussel. 'L'Oréal is en blijft marktleider in België. De aandelen zijn continu gestegen in waarde, met maar liefst 300 procent op 15 jaar tijd, en het dividend is in 2020 op hetzelfde niveau gebleven als in 2019.'

L'Oréal telt 800 werknemers in België. De fabriek in Libramont is niet getroffen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud