Michèle Sioen Manager van het Jaar

Michèle Sioen is onder meer bekend als gewezen voorzitter van het VBO. ©Photo News

De CEO van de beursgenoteerde textielgroep Sioen volgt Ageas-topman Bart De Smet op als nieuwe Manager van het Jaar.

De verkiezing van Manager van het Jaar gebeurt door de lezers van het zakenblad Trends en een jury. Ze hebben Sioen verkozen tot 33ste Manager van het Jaar. De 52-jarige Sioen verzilvert haar derde nominatie voor de titel.

Volgens juryvoorzitter Luc Vandewalle prijst de jury Sioen, die het bedrijf al 13 jaar als CEO leidt, 'voor de duurzame groei van Sioen Industries in een moeilijke sector'. Vandewalle wijst erop dat Sioen het voorbije anderhalf jaar zes overnames deed, die het marktleiderschap in diverse niches van technisch textiel opleverden of versterkten. Intussen telt Sioen 56 vestigingen in 23 landen.

Bovendien hield de jury rekening met het bredere engagement van Sioen, dat zich vertaalde in het voorzitterschap van de werkgeversorganisatie VBO en haar rol in de textielsectorfederatie Fedustria.

In Franstalig België is Jean-Pierre Lutgen dinsdag uitgeroepen tot Manager francophone de l'année 2017, een onderscheiding van de Franstalige tegenhanger van Trends.

Lutgen is de CEO van de succesvolle uurwerkenfabrikant Ice Watch. Die staat wel al een tijd te koop. Hij is ook bekend als broer van cdH-voorzitter Benoit Lutgen. De man volgt Belfius-topman Marc Raisière op.

 

'Hard werken, want het komt allemaal niet vanzelf', kreeg Sioen ingeprent door haar ouders. 'Mijn vader zei ook dat je moet zorgen dat je altijd sneller draait, efficiënter produceert om de concurrentie voor te zijn, en zien wat de tendensen zijn, en daar zeker in mee te gaan. En we tellen hier nog elke cent', zegt Sioen in een interview in Trends.

Peoplemanager

De zakenvrouw, die gekend staat voor haar gedrevenheid, is ook een zelfverklaarde peoplemanager. 'Mensen maken het verschil. Gemotiveerde mensen die ervoor gaan, maken of een bedrijf succesvol is of niet', zegt de topvrouw. 'En als ik de mensen vertrouw, krijgen ze zeer veel verantwoordelijkheid', klinkt het.

Sioen, die midden vorig jaar de titel van barones kreeg, is nog maar de derde vrouw die met de onderscheiding gaat lopen. Roos Claeys (1997) van Kinepolis, samen met Albert Bert, en Martine Reynaers (2003) van Reynaers Aluminium gingen haar voor. De partner van Sioen is Marnix Galle van het vastgoedbedrijf Immobel. Ze is onder meer ook bestuurder van D'Ieteren en Sofina en gewezen bestuurder van Proximus en ING België. 

(Op de bekendmaking van de keuze rustte aanvankelijk een embargo tot 19.15 uur. De Tijd geeft de informatie nu al, omdat het embargo doorbroken werd.)

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud