Niemand wil Boekenbeurs overnemen

De Boekenbeurs trok op haar hoogtepunt zowat 170.000 mensen naar Antwerp Expo. ©BELGA

Niemand heeft een bod uitgebracht om de Boekenbeurs over te nemen. 23 kandidaten hadden zich aangemeld voor de biedingsprocedure.

Geïnteresseerden konden de voorbije twee weken in de cijfers duiken. Na een week hadden zich 15 Vlaamse en Brusselse partijen met interesse aangemeld. Tegen de aanmeldingsdeadline dinsdagnacht was dat opgelopen tot 23. Veel interesse dus, maar een bod volgde niet.

Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs, worstelt al langer met tegenvallende bezoekerscijfers. Op het hoogtepunt, in 2011 en 2012, zakten elke herfstvakantie zowat 170.000 mensen af naar Antwerp Expo. In 2019 waren dat er 123.000. Voor het eerst in jaren ging het om een lichte stijging. Dat deed directeur Vé Bobelyn dromen van een ommekeer.

Mijn mandaat loopt tot 19 april, tot dan zullen wij blijven zoeken naar een overnemer.
Nathalie Vermeersch
Gerechtsmandataris

Een frisse wind was broodnodig, want de slechte bezoekerscijfers wogen op de resultaten. Het herstructureringsplan dat eind 2019 vorm kreeg, werd geraakt door de coronacrisis. De afgelasting van de beurs in 2020 deed zowat alle inkomsten opdrogen.

Boek.be kreeg op 18 september zes maanden bescherming tegen zijn schuldeisers. Op 19 april loopt die bescherming af. Tot dan zal nog een oplossing gezocht worden. 'Mijn mandaat loopt tot 19 april, tot dan zullen wij blijven zoeken naar een overnemer', verzekert gerechtsmandataris Nathalie Vermeersch.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud