'Rising star' van Bpost stapt op

©BPost

Henri de Romrée, de topman van het Amerikaanse Bpost-filiaal Radial, stapt na amper een jaar in zijn nieuwe functie op. Volgens het postbedrijf gebeurt dat om familiale redenen.

De Mediahuis-kranten schreven woensdag dat de Romrée beslist heeft het bedrijf te verlaten. Hij zou problemen hebben met de manier waarop CEO Jean-Paul Van Avermaet het bedrijf leidt.

In een persbericht bevestigt Bpost woensdag dat de Romrée het bedrijf eind dit jaar verlaat. Volgens Bpost gebeurt dat niet uit onvrede maar om familiale redenen. De kinderen van de Romrée kunnen niet aarden in King of Prussia, waar het hoofdkantoor van Radial gevestigd is.

De Romrée was de rising star van Bpost. Hij ging drie jaar geleden aan de slag als financieel directeur bij het bedrijf. Daarna werd hij directeur van de belangrijke afdeling brieven. Hij was een van de interne kandidaten om de rol van CEO op te nemen, maar zag die job aan zijn neus voorbijgaan.

Begin dit jaar zond het bedrijf hem naar de VS om er de Amerikaanse dochter Radial te leiden. Radial is het bedrijf dat Bpost twee jaar geleden voor 700 miljoen euro overnam, maar dat vierkant draait door weglopende klanten en de concurrentie van Amazon.

Headhunter

Nog volgens de Mediahuis-kranten is Bpost de zoektocht naar een nieuwe CEO al begonnen. De headhunter Egon Zehnder heeft verschillende managers bevraagd of ze zich kandidaat willen stellen voor de post. De woordvoerster van Bpost ontkent dat een mandaat gegeven is aan Egon Zehnder.

Bpost-topman Van Avermaet wordt verdacht van kartelvorming en verboden marktafspraken. Sommige inbreuken zijn ook strafrechtelijk vervolgbaar. Het ­onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft voor de CEO en diens bedrijf de meest verregaande gevolgen. Van Avermaet kan niet meer naar de VS reizen omdat hij riskeert opgepakt te worden voor verhoor.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud