opmerkelijk

Philips verdwijnt van PSV-shirts

©ANP Pro Shots

Philips stopt als hoofdsponsor van voetbalclub PSV en zal na 34 jaar niet langer op de voetbalshirts van de kersverse kampioen staan.

Philips en PSV zijn al sinds de opstart van de voetbalclub innig met elkaar verbonden. De club werd begin vorige eeuw opgericht door Philips-medewerkers. Dat PSV staat voor Philips Sport Vereniging zegt alles.

Philips trekt zich nu terug als hoofdsponsor, maar de stap opzij betekent niet dat het bedrijf volledig breekt met zijn voetbalverleden. 'We zoeken naar manieren om onze langdurige relatie te onderstrepen en verder uit te bouwen', zegt Hans De Jong, topman van Philips Benelux, in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Philips trekt zich terug omdat het bedrijf de voorbije jaren een grondige facelift ondergaat. 'De naamsbekendheid van ons merk is intussen 100 procent. En ons concern wordt opgesplitst waardoor de focus van het bedrijf minder op de klant komt te liggen.' Volgens een woordvoerder haalt Philips nu 70 procent van zijn omzet bij bedrijfsklanten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud