Politie gaat ex-Proximus-topvrouw Leroy verhoren

Dominique Leroy ©Kristof Vadino

De politie gaat ex-Proximus-topvrouw Dominique Leroy de komende weken verhoren over haar dossier van mogelijk misbruik van voorkennis. Het parket bevestigt aan De Tijd dat het gerechtelijk onderzoek bijna klaar is.

Het gerechtelijk onderzoek naar mogelijk misbruik van voorkennis met de verkoop van aandelen door ex-Proximus-topvrouw Dominique Leroy loopt na maanden onderzoek op zijn laatste benen. In het dossier vonden in september vorig jaar huiszoekingen plaats, zowel in het bureau als de privéwoning van Leroy.

'Wij kunnen meedelen dat het gerechtelijk onderzoek bijna afgelopen is', meldt het parket van Brussel aan De Tijd. 'Mevrouw Leroy zal de komende weken verhoord worden door de politiediensten.'

Het gerechtelijk onderzoek gaat over een aandelenverkoop begin augustus vorig jaar. Op 1 augustus verkocht Leroy een pakket Proximus-aandelen voor 285.342 euro. Op 5 september raakte bekend dat ze Proximus zou verlaten. De dag nadien zakte de koers van het aandeel 2 procent. Als de Leroy toen al wist dat ze Proximus zou verlaten (voor de Nederlandse telecomoperator KPN, waar ze na de huiszoekingen dan toch niet aan de slag kon), heeft ze zich mogelijk schuldig gemaakt aan voorkennis. Zelf ontkent ze dat.

Welke richting het gerechtelijk onderzoek uitgaat voor Leroy is nog een vraagteken. 'Wat betreft haar inbeschuldigingstelling zal deze in een latere fase door de onderzoeksrechter worden genomen', meldt het parket van Brussel daarover.

Vorige week raakte nog bekend dat Ahold Delhaize ondanks het lopende onderzoek Leroy nog vier jaar langer in zijn raad van bestuur wil. Intussen werkt Leroy als extern adviseur voor het Brusselse bureau van de Amerikaanse consultant Bain & Company. Ze is ook nog bestuurder bij Saint Gobain. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud