Restaurant Bocuse is 3-sterrenstatus kwijt

Paul Bocuse ©ANP

Twee jaar na zijn overlijden is het restaurant van wijlen topkok Paul Bocuse in Lyon zijn derde Michelin-ster kwijt.

De nieuwe editie van de Michelin-gids komt pas eind deze maand uit, maar enkele Franse media kwamen te weten dat L'Auberge du Pont-de-Collonges zijn topstatus kwijt is en het vanaf nu moet doen met twee sterren.

De vermaarde kok Paul Bocuse kreeg zijn derde Michelin-ster in 1965 voor zijn restaurant in Collonges-au-Mont-d'Or. Bocuse hield die drie sterren meer dan 50 jaar vast.

Bocuse overleed begin 2018 op 92-jarige leeftijd. Hij maakte naam in de culinaire wereld met L’Auberge du Pont de Collonges en zijn 'soupe au truffe', een gerecht dat hij maakte voor de Franse president Valéry Giscard d’Estaing.

Hij moderniseerde eind jaren zestig en begin jaren zeventig de Franse gastronomie. Bocuse legde als vernieuwer de nadruk op de versheid en de absolute topkwaliteit van de gebruikte ingrediënten, in tegenstelling tot de klassieke Franse keuken, die veelal zwaar, rijk en vet is. De Fransen droegen hem op handen en noemden hem 'de keizer van de Franse keuken'. De gids Gault&Millau heeft hem uitgeroepen tot 'kok van de eeuw'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud