Advertentie

Robinhood voor rechter na zelfmoord jonge trader

Robinhood werd op korte tijd enorm populair onder jonge beleggers die hun eerste stappen zetten op de beurs. ©AFP

De jonge twintiger verloor zichzelf in de handel in opties en dacht - ten onrechte - dat hij 730.000 dollar kwijt was. Zijn familie eist nu een schadevergoeding.

De coronapandemie gaf de activiteit van Robinhood een geweldige boost. Jonge beleggers die verveeld thuiszaten, zagen in de kelderende koersen een koopmoment. Het woord 'Robinhood-beleggers' werd een begrip en werd gebruikt om spectaculaire koersbewegingen te verklaren bij Tesla of GameStop.

Ook de 20-jarige student Alex Kearns gebruikte de app om te beleggen. Op 12 juni vorig jaar stapte hij uit het leven. Zijn app gaf een negatief beleggingssaldo aan van 730.000 dollar. Hij kocht en verkocht opties, maar verloor zich in de complexiteit van de beleggingsinstrumenten waar vooral speculanten zich aan wagen.

Agressieve strategie

De familie van de jongeman hekelt 'de tactieken en de agressieve strategie' die Robinhood gebruikt om 'beleggers met weinig ervaring zoals Alex te verleiden om nog grotere risico's te nemen', staat in de klacht van de familie voor de rechtbank van Santa Clara (Californië).

Robinhood claimt dat het intussen zijn aanbod heeft aangepast en meer advies verstrekt.

Volgens het document kwam het saldo op de app niet overeen met de werkelijke verliezen die de jongeman had geleden, maar wist hij dat niet wegens te weinig ervaring. Nochtans zou hij wel contact hebben gezocht met de klantenservice van Robinhood. Hij kreeg echter enkel automatische antwoorden. De twintiger sloeg daarop in paniek en ontnam zichzelf het leven.

Robinhood laat weten 'aangeslagen' te zijn door de dood van de jongeman. Het bedrijf claimt dat het intussen zijn aanbod heeft aangepast en meer advies verstrekt.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud