Advertentie

Selfmade miljardair stuurt personeel op vliegvakantie met 10.000 dollar

Spanx-oprichter Sara Blakely. ©Bloomberg

Spanx, het bedrijf van onderneemster Sara Blakely, werd vorige week bij de instap van Blackstone gewaardeerd op 1,2 miljard dollar. Om dat te vieren, geeft ze alle 500 personeelsleden een droomcadeau.

Tijdens een toespraak voor het personeel had Sara Blakely wel een heel straffe verrassing in petto. ‘Om dit moment te vieren, krijgen jullie allemaal twee vliegtickets in eerste klasse, naar waar ook in de wereld’, aldus Blakely, die met Spanx een merk in corrigerend ondergoed uitbouwde.

Hoewel de aanwezige personeelsleden al wild werden van enthousiasme, deed Blakely er nog een schepje bovenop door iedereen ook nog eens een cheque van 10.000 dollar cadeau te doen. ’Als je dan op trip gaat, dan wil je misschien wel eens lekker uit eten en overnachten in een echt leuk hotel’, zei ze.  ‘Ik wil dat iedereen dit moment viert en herinneringen maakt voor het leven.’

Blakely (50) is een van de opvallendste selfmade miljardairs van de VS. Ze maakte furore met Spanx, haar merk van corrigerend ondergoed. Ze richtte het bedrijf 21 jaar geleden op en brak door nadat ze ondergoed naar de immens populaire talkshowhost Oprah Winfrey had gestuurd. Die riep het prompt uit tot 'het product van het jaar'.

De instap van de investeringsmaatschappij Blackstone vorige week waardeert het bedrijf op 1,2 miljard dollar.  Blackstone verwierf een meerderheidsbelang. Dankzij de deal kan Spanx beter de strijd aangaan met populairder wordende concurrenten, zoals Skims van Kim Kardashian.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud