Telenet, Barco en WDP bevestigen dividend

Telenet-topman John Porter bevestigt het dividend. ©20200212, Mechelen, John Porter, CEO telenet. foto's katrijn van giel

Bedrijven met een stevige cashbuffer en dito kasstromen schrappen de uitkering aan hun aandeelhouders niet.

In tegenstelling tot Kinepolis, EVS, Deceuninck, Roularta, Miko, Umicore en Vandevelde laten Telenet, Barco en WDP de coronacrisis niet aan hun hart komen.

In de oproepingen voor hun algemene vergadering bevestigen de drie de uitkeringen over het boekjaar 2019.

Telenet keert zoals gepland een slotdividend van bruto 1,3050 euro per aandeel uit. Het telecombedrijf laat zo 143,2 miljoen euro naar zijn aandeelhouders vloeien, met op kop de Amerikaanse hoofdaandeelhouder Liberty Global die 58 procent van de aandelen in handen heeft. In december betaalde Telenet al 62,8 miljoen euro uit, per aandeel goed voor bruto 0,57 euro.  

Telenet schrapt ook 814.966 eigen aandelen, waardoor de winst voortaan over minder 'mondjes' (113,8 miljoen in plaats van 114,6) wordt verdeeld. Opnieuw goed nieuws voor de aandeelhouders.

Dat Telent zijn dividend bevestigt, is bemoedigend. Het geeft aan dat corona geen grote impact heeft op de business.
Ruben Devos
Telecomanalist van KBC Securities

Anders dan bij industriële bedrijven worden de business en kasstromen van Telenet niet door de coronacrisis geraakt. De internettrafiek was nooit zo groot en we bingen meer dan ooit films en series.

'Dat is bemoedigend', zegt analist Ruben Devos van KBC Securities. 'Het geeft aan dat Telenet geen grote impact ervaart van corona op zijn business.'

Peanuts

Barco   bevestigt in zijn oproeping voor de algemene vergadering een bruto dividend van 2,65 euro per aandeel. Dat is goed voor een totale uitkering van ruim 33 miljoen euro.

Voor het technologiebedrijf is dat bedrag peanuts. Het zit op een cashberg van 250 miljoen euro. De producten voor cinema's, ziekenhuizen en vergaderzalen brachten vorig jaar 89 miljoen euro cash (vrije kasstroom) in het laatje. 

Barco roept voorts zijn aandeelhouders met aandrang op niet naar Kortrijk af te zakken op 30 april. Ze worden verzocht een volmacht met hun steminstructies te geven aan de secretaris van het bedrijf en hun vragen schriftelijk in te sturen. Ze kunnen de algemene vergadering online volgen met Barco's weConnect-technologie. 

Impact op bouw

Ook de logistieke vastgoedspeler WDP   stelt zijn aandeelhouders gerust. Het bruto dividend van 0,74 euro per aandeel wordt in mei uitgekeerd. Wel verwacht de groep een negatieve impact van de uitbraak van het coronavirus op de resultaten.

WDP bouwt op dit moment nieuwe vestigingen, maar het bedrijf zegt dat enkele bouwlocaties gesloten zijn. 'Het is onduidelijk of de andere bouwlocaties wel operationeel blijven.'

Hoe groot de impact van corona zal zijn, kan WDP nog niet inschatten. 'Dat hangt af van hoelang de uitbraak en de overheidsmaatregelen duren.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud