The Hut (Sofina) tekent voor grootste beursgang van het jaar in Londen

The Hut was oorspronkelijk een onlinecd-winkel. Het specialiseerde zich intussen in beauty- en gezondheidsproducten en omvat een honderdtal e-commercesites. ©THG

De Britse onlineschoonheidswinkel The Hut, een belangrijke belegging van Sofina, wil met een beursgang in Londen 1 miljard euro ophalen. Sofina staat allicht aan de verkoopkant.

Het snel groeiende The Hut trekt naar de beurs. De groep bevestigt de berichten daarover die eind juli verschenen.

The Hut wil met de beursgang voor 920 miljoen pond (1 miljard euro) nieuwe aandelen verkopen aan de markt. Daarnaast gaan de bestaande aandeelhouders een deel van hun belang verzilveren, luidt het in het persbericht. Verdere details daarover ontbreken. 

The Hut ambieert een free float - een vrij verhandelbare beurswaarde - van minstens 20 procent. De beursgang waardeert The Hut op 4,5 miljard pond. Eind juli circuleerde een bedrag van 4,9 miljard pond. Het wordt de grootste beursgang van het jaar in Londen. 

We schatten we de waarde van The Hut voor Sofina op 364 miljoen euro, of 4,2 procent van de portefeuille
Michiel Declercq
KBC Securities.

The Hut, 16 jaar geleden opgericht als onlinecd-winkel voor de Britse entrepreneur Matthew Moulding, is uitgegroeid tot een van de bekendste miljardenbedrijven van het VK. Het specialiseerde zich intussen in beauty- en gezondheidsproducten. Het omvat een honderdtal e-commercesites.

Sofina

Sofina  is sinds 2016 aandeelhouder van The Hut. De voorbije jaren trok de holding van de familie Boël het belang stelselmatig verder op. Sofina had eind vorig jaar een belang van 9,1 procent. 

'Rekening houdend met de uitgifte van nieuwe aandelen en met de recentste waardering van 4,5 miljard pond, waarderen we het verwaterde belang van Sofina van 7,2 procent op 364 miljoen euro. Dat staat voor 4,2 procent van de portefeuille', zegt Michiel Declercq, analist bij KBC Securities. De holding noteert rond 250 euro. 'We schatten de intrinsieke waarde voor Sofina op basis van enkele referentie-indexen momenteel op 8,6 miljard euro, of 255 euro per aandeel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud