Topman Trevor Milton verlaat Nikola

De 38-jarige Trevor Milton werd frontaal aangevallen door de shortseller Hindenburg Research. ©REUTERS

Trevor Milton stapt op als voorzitter van Nikola, de producent van elektrische vrachtwagens. 'De aandacht moet op het bedrijf liggen, niet op mij.'

Nikola kondigt maandagmorgen in een persbericht het vertrek aan van zijn oprichter en voorzitter Trevor Milton. Milton verlaat ook de raad van bestuur. 'De aandacht moet op het bedrijf liggen, niet op mij', verklaart Milton zijn ontslag dat hij volgens het persbericht zelf aan de raad van bestuur heeft voorgesteld.

Daarmee zinspeelt Milton op de recente aanvallen op zijn persoon door de shortseller Hindenburg Research. Volgens de shortseller heeft de zakenman zijn hele carrière op leugens en valse beweringen gebouwd en staat het fel gehypete Nikola vandaag nergens. Volgens Hindenburg Research is het elektrische systeem van Nikola-wagens 'niet functioneel'. De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC en justitie in de VS doen inmiddels onderzoek naar de gang van zaken.

Trevor Milton richtte Nikola in 2014 met zijn broer Travis op. De broers droomden ervan duizenden futuristische vrachtwagens op waterstof de weg op te sturen. Niet toevallig kozen ze de voornaam van de excentrieke uitvinder Nikola Tesla, die ook Tesla-CEO Elon Musk inspireerde. Milton bracht Nikola in juni naar de beurs, waar het na een hobbelige beursrit een waardering krijgt van 13 miljard dollar.

General Motors

Milton wordt als voorzitter vervangen door Stephen Girsky, de gewezen vice-voorzitter van General Motors en momenteel bestuurder bij Nikola. GM en Nikola sloten eerder deze maand een deal om samen een electrische pick-uptruck te ontwikkelen.

GM nam eerder deze maand een belang van 2 miljard dollar in Nikola. Milton, die 35% van het bedrijf in handen heeft, benadrukte in een verklaring dat hij zich zal verdedigen tegen 'valse aantijgingen'. Hij zal Nikola intussen 'vanaf de zijlijn toejuichen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud