Advertentie
opmerkelijk

Trofeeën failliete Boris Becker voor 765.000 euro verkocht

De voormalige Duitse tennisster Boris Becker is failliet verklaard. Om een deel van zijn schulden af te lossen zijn de voorbije dagen trofeeën van de ex-nummer één van de wereld geveild. ©Photo News

De opbrengst van de veiling dient om een deel van de schulden van de Duitse ex-tennisser af te lossen.

Kapitaalkrachtige fans van Boris Becker beleefden de voorbije weken hoogdagen. Tussen 27 juni en 11 juli konden ze bieden op trofeeën en persoonlijke souvenirs van de voormalige Duitse tennisster.

Een deel van de bezittingen van Boris Becker die online geveild zijn. ©AFP

Liefst 82 artikelen waren online te koop. Het ging om medailles, zegeschalen, tennisrackets, horloges, foto's en andere persoonlijke voorwerpen. Uiteindelijk waagden 495 mensen uit 32 landen hun kans.

'De verkoop bracht 765.000 euro op', maakte de Londense financiële dienstverlener Smith & Williamson bekend. 'Dat geld zal gebruikt worden om een deel van de schulden van Boris Becker af te lossen', voegde de curator, belast met de verkoop van de activa van de ex-tennisster, eraan toe.

Sportieve successen

Tijdens zijn tenniscarrière (1984-1999) reeg de Duitser de successen aan elkaar. Als enkelspeler won hij 49 titels, waaronder 6 grand slams. In het dubbelspel klokte hij af op 15 toernooizeges. Dat sportieve succes leverde hem meer dan 20 miljoen euro aan prijzengeld op.

Maar van zodra hij zijn tennisracket aan de haak gehangen had, ging het Becker minder voor de wind. In 2002 kreeg hij het een eerste keer aan de stok met justitie. Een Duitse rechtbank veroordeelde hem tot twee jaar cel met uitstel en een boete van 500.000 euro voor 1,7 miljoen euro aan achterstallige belastingen.

Zeven jaar later kreeg hij het Zwitserse gerecht achter zich aan omdat hij een pastoor, die hem getrouwd had, niet betaald had. De Spaanse justitie richtte dan weer haar pijlen op de Duitser omdat hij facturen voor werken aan zijn villa in Mallorca niet vereffend had.

Faillissement

De zwaarste klap incasseerde Bumm-Bumm-Becker - de bijnaam die zijn liederlijke leven hem opleverde - in 2017. Toen verklaarde een Britse rechtbank de voormalige nummer één in het tennis failliet. Hij zou op een schuldenberg van 50 miljoen pond (zowat 56 miljoen euro) zitten. 

56 miljoen
Schulden
Boris Becker zou op een schuldenberg van 50 miljoen pond (zowat 56 miljoen euro) zitten.

Om een deel van die schulden weg te wissen, werd in juni 2018 al eens alles in gereedheid gebracht voor de veiling van Beckers trofeeën en persoonlijke souvenirs. Maar die ging op het laatste nippertje niet door.

De Duitser beweerde diplomatiek onschendbaar te zijn omdat hij 'door de Centraal-Afrikaanse Republiek aangesteld was als cultureel en sportief attaché bij de Europese Unie'. Dat land haalde het verhaal evenwel onderuit, waarna de veiling de afgelopen dagen toch nog plaatsvond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud