Advertentie

Verzegeld PostNL-depot vrijgegeven

©BELGA

Het verzegelde depot van PostNL in Wommelgem is vrijgegeven. Het gerecht sloot de opslagplaats van het Nederlandse postbedrijf maandag na sociale inbreuken.

'Ik heb deze morgen beslist de ontzegeling toe te staan, mits de naleving van strenge voorwaarden', zegt arbeidsauditeur Gianni Reale. 'Indien nieuwe inbreuken worden vastgesteld in de toekomst, zal opnieuw verzegeld worden.'

Concreet moet PostNL onder meer afstand nemen van chauffeurs die niet in orde zijn. Volgt het Nederlandse postbedrijf de opgelegde voorwaarden niet, dan is dat op zich een nieuw misdrijf, waarschuwt de arbeidsauditeur.

De sociale inspectie stelde maandagochtend verschillende inbreuken vast bij een inval in de depots van PostNL in Mechelen en Wommelgem. De inval gebeurde in het kader van een onderzoek naar sociale fraude bij de onderaannemers die instaan voor de levering van pakjes. Het ging onder meer om zwartwerk en inbreuken op de wet over de deeltijdse arbeid. 

Het was de eerste keer dat een depot van PostNL effectief verzegeld werd, maar lang niet de eerste keer dat PostNL tegen de lamp liep. Voor de bezorging van zijn pakjes in ons land werkt het bedrijf niet met eigen werknemers, maar met onderaannemers, die eigen chauffeurs in dienst hebben. Uit eerdere controles bleek al meermaals dat die vaak niet in orde zijn met de Belgische arbeidswetgeving. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud