Advertentie
reportage

Vlerick draagt Roch Doliveux voor als voorzitter

Roch Doliveux. ©BELGA

De Vlerick Business School draagt UCB-topman Roch Doliveux voor als nieuwe voorzitter, in tandem met Frank Donck als vicevoorzitter. Over twee weken zal de algemene raad stemmen over hun kandidatuur.

In juni was al uitgelekt dat Roch Doliveux naar voren geschoven werd als opvolger van afscheidnemend voorzitter Louis Verbeke. Zijn kandidatuur s nu ook formeel bevestigd, zo meldt Vlerick in een persbericht. Dat gebeurde op een vergadering van de raad van bestuur woensdagnamiddag. Daar is ookvoorgesteld om Verbeke erevoorzitter te maken.

Op 15 oktober zal de algemene raad van de school stemmen over het voorstel.

Vlerick staat voor een belangrijke generatiewissel. Verbeke treedt terug na zeventien jaar voorzitterschap. En ook decaan Philippe Haspeslagh bereidt zijn afscheid voor. Nadat zijn mandaat officieel op 31 augustus afliep, zal hij - op vraag van de raad bestuur - dat mandaat met nog één academiejaar verlengen. Hij blijft aan tot hij volgend jaar in mei 65 jaar wordt. Maar voor het academiejaar 2015-16 moet Vlerick dus op zoek naar een nieuwe decaan.

De nieuwe voorzitter en decaan zullen voor grote uitdagingen komen te staan. Overal hebben businessscholen door de crisis zware klappen gekregen en de internationale concurrentie is bijzonder hard. Binnen de school is er bovendien wat onvrede over het nog steeds erg dominant Vlaamse karakter van Vlerick. De school zou internationaal nog te weinig gewicht in de schaal leggen, er zouden te weinig buitenlandse proffen en studenten zijn.

Met het aantreden van Roch Doliveux (lees hier een portret) moet Vlerick een meer internationale uitstraling krijgen. Frank Donck als vicevoorzitter moet er dan weer voor zorgen dat de band met het Vlaamse zakenleven sterk blijft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud