Advertentie

Vraag naar aandelen Unifiedpost zes keer groter dan aanbod

Hans Leybaert is CEO van Unifiedpost. ©Wouter Van Vooren

Dankzij een enorme vraag trekt Unifiedpost tegen 20 euro per aandeel naar de beurs. Tegen die prijs is de specialist in de digitalisering van facturen 608 miljoen euro waard.

Het zag er sterk naar uit dat Unifiedpost aan de bovenkant van de prijsvork naar de Brusselse beurs zou trekken. De prijsvork voor de operatie - die enkel was voorbehouden aan institutionele beleggers - lag tussen 18 en 20 euro. 'Wie minder dan 20 euro biedt, riskeert geen enkel aandeel te hebben', klonk het vooraf bij een bron.

Grote beleggers konden maandag nog orders indienen tot 14 uur. Amerikaanse beleggers konden nog bieden tot 15 uur. Daarmee werden de inschrijvingen vervroegd afgesloten. Eerder was het de bedoeling de boeken tot het slot van de Europese beurzen open te houden.

De vraag naar aandelen Unifiedpost was echter groot. De inschrijving op de private plaatsing werd 'meerdere keren' overingeschreven, maakte het bedrijf maandagavond bekend in een persbericht. Uit goede bron vernam De Tijd dat de vraag met 1,5 miljard euro zowat zes keer groter was dan het aanbod. Vrijdagavond raakte al bekend dat het orderboek in tien minuten volledig was gevuld.

Dinsdag

252 miljoen
De omvang van de operatie werd opgetrokken worden tot 252 miljoen euro.

De omvang van de operatie werd opgetrokken worden tot 252 miljoen euro. Zowel de optie om te verhogen als de overtoewijzingsoptie werden uitgeoefend. Van de 252 miljoen euro zal een kleine 80 miljoen euro, of bijna een derde van het bedrag, naar de verkopende aandeelhouders gaan, luidens de bepalingen in het prospectus.

Het bedrijf zelf krijgt 175 miljoen euro binnen. Netto, na aftrek van kosten, krijgt het een goede 160 miljoen binnen.

Unifiedpost krijgt dinsdag (om 9 uur) zijn eerste notering op de beurs van Brussel. Eerder werd op donderdag gemikt, maar door het grote succes van de operatie werd dat vervroegd. De free float zal 41,4 procent bedragen.

Unifiedpost baat een platform uit waarop bedrijven elektronisch kunnen communiceren, en facturen en contracten digitaal kunnen beheren. De groep telt nu meer dan 250 bedrijfsklanten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud