Vrouwenfonds pompt bijna 5 miljoen in 'eerste Jane'

Conny Vandendriessche, de medeoprichter van We Are Jane. ©Emy Elleboog

We Are Jane, het investeringsfonds voor en van vrouwelijke ondernemers, heeft zijn eerste deal beet. Het neemt een belang van 75 procent in het Brusselse Medipartner en betaalt daar 4,8 miljoen euro voor.

Medipartner haalde vorig jaar 3,5 miljoen euro omzet en telt 38 werknemers. Het bedrijf stuurt ploegen de baan op die in opdracht van grote farmabedrijven bij artsen en apotheken langsgaan om hun producten in de kijker te zetten. Het gaat om tijdelijke opdrachten om enkele specifieke producten nog eens aan te prijzen zodat die opnieuw top op of mind zijn bij de arts. 'De komende jaren gaan we de omzet verdubbelen', klinkt het in een persbericht. 

De komende jaren gaan we de omzet verdubbelen.
Persbericht Medipartner

Uit de jongste jaarrekening op de balanscentrale van de Nationale Bank blijkt dat Medipartner - pas opgericht in 2016 - vorig jaar 0,3 miljoen euro nettowinst boekte. 

We Are Jane kocht een van de oprichters uit. Sophie MestrĂ© blijft wel aan boord en houdt 20 procent van het bedrijf in handen. De rest van het managementteam heeft 5 procent van de aandelen. Het investeringsfonds werd op de deal geadviseerd door de fusie- en overnameboetiek Forsite.

Conny Vandendriessche

We Are Jane werd opgericht door Conny Vandendriessche (House of HR) en twee voormalige investeringsmanagers van Gimv. Het fonds mikt op bedrijven met een vrouwelijke grootaandeelhouder of CEO met een bewezen staat van dienst. Het verzamelde tot op heden zowat 46 miljoen euro bij institutionele investeerders en tientallen vrouwelijke ondernemers. Onder hen Ann Claes (mede-eigenaar van de kledingketen JBC), Katleen Spriet (vastgoedontwikkelaar Steenoven), Anne Dossche (eigenaar en voorzitter van de restaurantketen Colmar) en Marcia De Wachter, voormalig directeur en vicegouverneur van de Nationale Bank.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud