2.000 banen weg in Britse autosector

Bij de Britse fabrikant van luxewagens Aston Martin verdwijnen 500 banen. ©AFP

De luxesportwagenbouwer Aston Martin schrapt 500 jobs, terwijl er 1.500 sneuvelen bij de multimerkenconcessiehouder Lookers.

Donderdag is bijltjesdag in de Britse autosector, waar er twee keer slecht nieuws te rapen valt. Aston Martin maakte zijn intentie bekend om te herstructureren en 500 banen te schrappen. De Britse keten van multimerkenconcessiehouders Lookers plant 1.500 banen weg te snijden.

De ingrepen zijn het gevolg van de impact van de coronacrisis op de autosector. Aston Martin bevond zich al in woelig water voor de coronapandemie. De sportwagenbouwer wil 10 miljoen pond (zo'n 11 miljoen euro) operationele kosten per jaar uitsparen om weer rendabel te worden.

McLaren

Bij Lookers verdwijnen 1.500 van de 8.100 banen en worden 12 sites gesloten, boven op de 15 die in november al waren aangekondigd. Het merk behoudt 136 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk. Vorige week al raakte bekend dat de Britse sportwagenbouwer McLaren, bekend van het formule 1-raceteam, 1.200 van de 4.000 banen wil schrappen.

De coronacrisis heeft wereldwijd een zware impact op de autoverkoop en -productie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud