200 extra jobs bij DAF Westerlo

©BELGA

De Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF gaat voor de derde keer dit jaar de productie met enkele tientallen trucks per dag verhogen. Bij DAF in Westerlo, waar de cabines worden gebouwd, komen er 200 jobs bij.

DAF wil vanaf september zijn productie vehogen van 174 naar 200 vrachtwagens per dag. Daarvan worden er straks 182 gemaakt in Eindhoven en achttien bij de vestiging in het Britse Leyland. Om die productieverhoging aan te kunnen werft DAF opnieuw 400 mensen aan: 200 in Eindhoven en 200 in het Belgische Westerlo waar de cabines en de assen van de middelgrote en zware trucks worden gemaakt.

Het is de derde keer dit jaar dat DAF zijn productie verhoogt. In april ging ze van 140 naar 156, op 1 juni van 156 naar 174. Ook toen leverden die productieverhogingen 400 extra jobs op: 300 in Eindhoven en 100 in BelgiĆ«. 

Volgens DAF-woordvoerder Rob Appels is de hogere vraag naar vrachtwagens in Europa te danken aan het economische herstel. 'We zien dat de economie aantrekt en in alle Europese landen waar we aanwezig zijn stijgt de vraag naar trucks. We krijgen bovendien een heel goede respons van onze klanten op onze nieuwste Euro 6 trucks, onze grote, zuinige, milieuvriendelijke vrachtwagens.' DAF zegt dat zijn marktaandeel in Europa in het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen van 13,8 naar 15,2 procent.

Inclusief de vierhonderd nog aan te werven arbeidskrachten telt DAF, onderdeel van de Amerikaanse truckfabrikant Paccar, straks 7.800 werknemers, van wie iets meer dan 2.000 in Westerlo.

De Belgische fabriek kreeg eind vorig jaar nog goed nieuws. DAF besliste immers om 100 miljoen euro in te investeren in een nieuwe lakstraat voor truckcabines. Dat betekent dat er een volledige nieuwe hal bijkomt. Met de nieuwe lakstraat, zo redeneren de bonden, zit DAF Westerlo voor enkele jaren safe. De lakstraat moet tegen 2017 operationeel zijn.

In Westerlo liep vorig jaar de miljoenste cabine van de band sinds de start van de fabriek in 1966. Eind vorig jaar werden in Westerlo wel 100 tijdelijk jobs geschrapt toen de productie even werd bijgesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud