'3,3 miljard winst voor Renault'

Renault-topman Carlos Ghosn (foto: Bloomberg)

Renault zal in 2010 een nettowinst boeken in de grootte-orde van 3,3 miljard euro, schrijft de Franse krant Le Figaro. Dit is vooral te danken aan de goede resultaten van Nissan en de verkoop van een deel van de participatie in Volvo AB.

Volgens de krant, die niet vermeldt wie haar bronnen zijn, komt 1,3 miljard van de winst van Renault zelf en de bedrijven waarin het een participatie heeft (zoals Avtovaz, Nissan, Volvo) en 2 miljard van de verkoop van 15 procent in Volvo AB. Het belang in de Zweedse vrachtwagenbouwer is een erfenis van de fusie van Renault Trucks met Volvo een tiental jaar geleden - dit staat overigens los van de autobouwer Volvo Cars.

Renault zou dit jaar ook zijn verkooprecord uit 2005 breken, met bijna 2,6 miljoen verkochte wagens. Hierover citeert de krant Carlos Ghosn, de topman van de autogroep.

In september had Ghosn al vooropgesteld dat Renault over 2010 opnieuw winstgevend zou zijn. Vorig jaar schreef de autoconstructeur rode cijfers: een verlies van 3,1 miljard euro. Dit jaar komt de omzet met zowat 38 miljard euro opnieuw in de buurt van het cijfer van 2008, meldde donderdag een welingelichte bron aan het persagentschap AFP - in crisisjaar 2009 was het teruggeslagen tot 33,7 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud