400.000 Belgische auto's betrokken bij 'Dieselgate'

In ons land rijden er ongeveer 400.000 auto's met frauduleuze software rond. ©Photo News

In ons land rijden er in totaal 393.648 voertuigen van de Volkswagen-groep rond die uitgerust zijn met de beruchte frauduleuze software. Die geeft bij tests emissieresultaten die beter zijn dan bij de reële uitstoot op de weg.

D'Ieteren Auto, in België verdeler van de Volkswagen-merken, maakte dinsdagavond bekend hoeveel auto's van de Volkswagengroep in ons land uitgerust zijn met de ondertussen 'vermaarde' EA189-dieselmotor met niet-conforme software. Die is zodanig geprogrammeerd dat bij tests er minder uitstoot is dan op de weg. Het schandaal gaf het Volkswagen-aandeel een oplawaai en kostte CEO Martin Winterkorn de kop. 

In België gaat het om 393.648 voertuigen, waarvan iets minder dan 200.000 van de merken Volkswagen en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. In grofweg 120.000 Audi's zit er frauduleuze software, net zoals bij 23.000 SEAT's en 51.000 Skoda's. Het is voorlopig niet duidelijk welke technische ingrepen de Volkswagen-groep zal ondernemen om de dieselmotoren weer conform te maken.

D'Ieteren verzekert zijn klanten dat het zijn klanten de komende dagen per post op de hoogte brengt. Eind deze week kan iedereen ook controleren of zijn of haar voertuig betrokken is via www.customercare.dieteren.be, klinkt het nog. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud