Advertentie

94 procent van Walen met de auto naar het werk

©Photo News

De auto blijft voor de Belg het belangrijkste vervoermiddel om naar het werk te pendelen. Vooral in Wallonië zijn alternatieven bijna onbestaande.

Om op zijn werk te geraken, kiest de Belg in de eerste plaats voor de auto. In Vlaanderen gaat het om 81 procent en in Brussel om 61 procent. Onder de taalgrens is de auto incontournable en goed voor 94 procent van de verplaatsingen naar het werk. Dat blijkt uit een studie van HR-dienstverlener SD Worx.

Van de alternatieven scoort de fiets het best in Vlaanderen met 14 procent, tegenover 6 procent voor het openbaar vervoer.

In Brussel zijn de diensten van de openbare vervoersmaatschappij MIVB het grootste alternatief met 36 procent. 4 procent van de ondervraagden beweert met de fiets naar het werk te gaan.

Bedrijfswagen

De overgrote meerderheid van de automobilisten rijdt met een eigen wagen, maar in Brussel scoort de bedrijfswagen met 25 procent ook erg hoog. In Vlaanderen komt 19 procent van de werknemers met de bedrijfswagen naar het werk. In Wallonië is dat 14 procent.

SD Worx merkt op dat de interesse voor alternatieven toeneemt. Zowat de helft van de werknemers wil de auto vaker thuis laten. 56 procent is geïnteresseerd in een mobiliteitsbudget.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud