België dreigt naast Tesla-fabriek te grijpen

©REUTERS

Duitsland maakt volgens topman Elon Musk de grootste kans op de Europese site van de autofabrikant.

Musk onderzoekt al langer waar hij een fabriek kan neerzetten op het oude continent. In 2015 zakte hij al af naar ons land tijdens een Europese rondreis. Hij ging toen op de koffie bij de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA), bij Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en zelfs bij koning Filip.

Volgens Musk was Vlaanderen een top 5-kanshebber voor de bouw van een Europese auto- of batterijfabriek. De Tesla-topman zei 'erg onder de indruk' te zijn van hoe de Vlaamse regering zich verdiept in de materie van elektrisch en autonoom rijden en hernieuwbare energie. 'Ze doet dat opvallend beter dan in de meeste grote landen.'

Maar Vlaanderen lijkt een eventuele Tesla-droom te moeten opbergen. Musk vindt dat een fabriek van Tesla op de Duits-Franse grens, 'dicht bij de Benelux', zin zou hebben. Dat tweette hij dinsdagmiddag.

  

Tesla moet uitkijken naar nieuwe productiesites omdat de capaciteit van zijn fabriek in het Californische Fremont binnen enkele jaren op haar limieten zal botsen.

Musk beschuldigt medewerker van 'sabotage'

Elon Musk, de topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla, heeft een medewerker beschuldigd van 'sabotage' en diefstal van 'ultragevoelige' informatie, die doorgegeven werd aan derden. Dat blijkt uit een interne mededeling bij Tesla.

'Ik was geschokt dit weekend om te vernemen dat een werknemer van Tesla ernstige sabotage gepleegd heeft die schadelijk is voor onze operaties', aldus Musk in de brief die dinsdag verspreid werd door financieel analisten. 'De omvang van de sabotage is niet duidelijk, maar uit wat hij toegegeven heeft tot nu toe gedaan te hebben, is dit eerder slecht', aldus de topman.

Musk geeft de naam van de medewerker in kwestie niet vrij, maar zegt dat die zou gehandeld hebben 'omdat hij niet de promotie kreeg die hij wou'. Wie het is geeft Musk niet vrij. Verder onderzoek moet uitwijzen of de medewerker alleen gehandeld heeft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud