D'Ieteren stopt extra dividend in solidariteitsprogramma

Het logo van D'Ieteren verwijst naar de oorsprong van de groep als koetsenmaker. ©Photo News

De Brusselse holding D'Ieteren houdt haar dividend uiteindelijk stabiel en wijst de geplande verhoging toe aan een solidariteitsprogramma voor door corona getroffen medewerkers.

Begin deze maand liet D’Ieteren in een corona-update weten de vooruitzichten voor 2020 in te trekken. Covid-19 zal een significante impact hebben op de resultaten van de groep, luidde het toen.

Over het dividend repte de familiale groep toen met geen woord. D’Ieteren boekte in 2019 uitstekende resultaten - de winst kwam zowat 40 procent hoger uit dan in 2018 - en verhoogde daarom het dividend van 1 tot 1,15 euro bruto.

De raad van bestuur heeft nu beslist het dividend over 2019 stabiel te houden en de 0,15 euro extra per aandeel te gebruiken om een solidariteitsprogramma te lanceren. Dat programma is bedoeld voor werknemers van D’Ieteren ‘die problemen ondervinden als gevolg van de Covid 19-crisis’.

Geen eindpunt

Volgens een berekening van De Tijd komt 8,3 miljoen euro in het fonds terecht. Dat is echter geen eindpunt. Het fonds kan verder worden aangevuld met persoonlijke bijdragen van bestuurders, managers en medewerkers van de groep, zegt D’Ieteren in een persbericht.

8,3 miljoen
euro
Volgens een berekening van De Tijd komt 8,3 miljoen euro in het solidariteitsfonds van D'Ieteren terecht.

‘We maken een ongekende crisis door, en ik wil onze medewerkers bedanken voor hun engagement ten dienste van onze klanten en de gemeenschappen waarin ze leven. De ingezamelde middelen van het programma zullen ons in staat stellen de hardst getroffen collega’s te helpen in een geest van solidariteit en erkenning’, aldus CEO Francis Deprez.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud