Dumarey geeft Ford Genk op

Guido Dumarey nam de met sluiting bedreigde versnellingsbakkenproducent in Straatsburg over van GM. Hij redde daardoor 1.000 jobs. ©Anthony Dehez/BELGA

Ondernemer Guido Dumarey (Punch Metals) trekt zich terug als overnemer voor de perserij van Ford Genk. Hij gaat niet in op de suggestie om met een nieuw voorstel te komen, nadat een eerste voorstel als onvoldoende werd bestempeld door de Vlaamse regering.

'Het heeft geen zin meer om verder te gaan. Het gaat niet meer', zegt Guido Dumarey aan De Tijd na een bezoek aan het kabinet van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA).

'Dat was een beleefdheidsbezoek', zegt Dumarey. Hij werd er ingelicht over het standpunt van de Vlaamse regering over Dumarey's plan om een doorstart te forceren van de perserij van autofabriek Ford Genk die binnen enkele weken de deuren sluit.

Maar in een woensdag uitgelekte nota stond dat de adviseurs van de de betrokken Vlaamse ministers het plan niet zagen zitten. Er waren nog te veel onzekerheden. Dumarey wou de pers als onafhankelijk bedrijf verderzetten en koetswerkonderdelen produceren voor Ford en andere autofabrikanten.

Op het kabinet-Muyters klonk het echter dat Dumarey zijn plan nog kon aanpassen. Daar heeft de ondernemer, die gespecialiseerd is in het overnemen van noodlijdende activiteiten, geen zin in. 'Het water is te diep. Het heeft geen zin om verder te gaan', klinkt het.

'We zijn positieve verliezers. Soms is de beste deal om geen deal te sluiten', zegt Dumarey nog.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud