Ford gaat auto's verkopen via webshop Alibaba

De verkoop van Ford slabakte in de voorbije maanden. ©BLOOMBERG NEWS

Door via de Chinese webwinkel Alibaba te verkopen wil Ford zijn verkoop in China een boost geven.

Chinezen kunnen binnenkort online een Ford kopen. Daarvoor gaat de Amerikaanse autobouwer een samenwerking aan met de Chinese webwinkel Alibaba, die samen met Amazon de grootste globale onlinewinkel is. De deal wordt volgens het persbureau Reuters donderdag bekendgemaakt.

Parkeergarages

De klassieke autodealers zullen verantwoordelijk zijn voor de reparaties.

Het is de bedoeling dat de Chinezen Fords kunnen kopen via Alibaba's Chinese onlinemarktplaats Tmall. Kopers kunnen de auto's op twee manieren in hun bezit krijgen. De wagens kunnen worden geleverd door Ford-dealers, maar het is ook mogelijk ze af te halen in een nieuw type winkel.

Het gaat om parkeergarages vol auto's. Klanten kunnen op hun gsm zien welke auto's er staan en kunnen ze meteen kopen of uittesten.

Klassieke dealers

De plannen zullen wellicht leiden tot zenuwachtigheid bij de klassieke Ford-dealers. Ze krijgen de belofte dat ze de herstellingen mogen uitvoeren.

De samenwerking van Ford en Alibaba moet ertoe leiden dat Ford meer auto's verkoopt in China. De voorbije maanden viel de verkoop tegen. Daarom werkt Ford aan een actieplan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content