Ford wijst Dumarey definitief af

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey. ©BELGA

De autobouwer Ford bevestigt maandag dat het zijn versnellingsbakkenfabriek in het Franse Blanquefort niet verkoopt aan Punch Powerglide van de Belg Guido Dumarey.

De Amerikaanse autobouwer Ford verkiest de volledige sluiting van de fabriek (800 werknemers) die in de buurt van Bordeaux ligt.

'Deze ochtend heeft Ford bevestigd aan zijn werknemers dat het het laatste voorstel van de kandidaat-overnemer niet aanvaard heeft en zich zal blijven toeleggen op de goedkeuring van een sociaal plan, zodat de werknemers maximaal zicht hebben op hun opties', zegt een woordvoerder van het bedrijf aan persbureau AFP.

De afwijzing was vorige week al duidelijk voor de vakbond CGT, maar Ford wilde dat toen nog niet bevestigen.

Tweede afwijzing

In december wees Ford al een eerste keer een overnamebod van Punch Powerglide af, omdat het bedrijf twijfelde aan de slaagkansen. Maar dat was niet naar de zin van de Franse overheid. Zelfs president Emmanuel Macron noemde de weigering van Ford 'onaanvaardbaar'. Bij een overname zouden tot 400 banen gered kunnen worden.

©Moritz Thibaud/ABACA

Eind januari werd dan een voorstel tot sociaal plan van Ford voor de sluiting van de fabriek afgewezen, waardoor Dumarey tijd kreeg om zijn overnamebod te versterken. Maar uiteindelijk houdt Ford voet bij stuk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect