Leasingplatform Lizy tankt 1 miljoen euro

Het leasingplatform Lizy biedt tweedehands- en stockwagens aan kmo's en zelfstandigen aan.

Het groeikapitaal komt van zijn aandeelhouder D'Ieteren.

Het digitale leasingplatform Lizy werd vorig jaar opgericht met de steun van D'Ieteren  en diens Lab Box, de incubator voor innovatieve mobiliteitsoplossingen van de autogroep.

Lizy richt zijn aanbod van recente tweedehands- en stockwagens in de eerste plaats op kmo's, zelfstandigen en freelancers. De beschikbare merken zijn die van D'Ieteren - Volkswagen, Audi, Skoda, Seat - aangevuld met BMW, Fiat en Mercedes. Later dit jaar worden andere merken toegevoegd, verzekert het platform. 

Lizy slaat aan in België, dus waarom niet eens over de landsgrenzen gaan kijken?
Sam Heymans
Mede-oprichter en topman van leasingplatorm Lizy

Leasen kan vanaf drie maanden en de maandprijs ligt 15 tot 40 procent onder die van nieuwe wagens. 'Dat biedt kmo's flexibiliteit. We merkten veel frustratie over de bestaande dure en weinig flexibele leasingformules', zegt mede-oprichter en topman Sam Heymans. Lizy krijgt een commissie per afgesloten leasingcontract.

Het platform telt een jaar na de oprichting 300 klanten en gaat prat op een maandelijkse groei van 25 procent. 'Dat toont dat we de juiste snaar raken in de markt', zegt co-oprichter Vincent Castus.

De twee oprichters overwegen uit te breiden naar andere landen. Heymans: 'We kijken naar de rest van Europa en specifiek naar Duitsland, het VK en Frankrijk.' Hij en zijn partner bekijken ook de lancering van een private lease website en houden de snel groeiende fietsleasing in de gaten.

D'Ieteren investeerde eerder in de autodeeldienst Poppy. De familie D'Ieteren investeerde in het Leuvense IVEX, dat software ontwikkelt voor zelfrijdende auto’s.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud