Musk niet langer de rijkste na tweet

Elon Musk moet zijn eerste plaats opnieuw afstaan aan Amazon-oprichter Jeff Bezos. ©REUTERS

Elon Musk is niet langer de rijkste aardbewoner. De aanleiding is een stevige koersdaling van Tesla, mee gevoed door tweets van Musk over de 'hoge' koers van cryptomunten bitcoin en ethereum.

Tesla kende maandag zijn grootste daling sinds september en zakte 8,6 procent in een brede verkoopgolf op hoog gewaardeerde techaandelen. De val veegde 15,2 miljard dollar beurswaarde uit.

Tesla's scherpe daling werd gedeeltelijk gevoed door de opmerkingen van CEO Elon Musk tijdens het weekend dat de prijzen van bitcoin en kleinere rivaal ether 'inderdaad hoog' lijken. Zijn bericht - via zijn favoriete medium Twitter - kwam twee weken nadat Tesla had aangekondigd dat het 1,5 miljard dollar aan bitcoin aan zijn balans had toegevoegd.

De cryptocurrency, die het afgelopen jaar meer dan 400 procent is gestegen, keldert dinsdagochtend verder en zakte op een gegeven moment onder 50.000 dollar wegens toenemende scepsis over de duurzaamheid van de rally.  

Musk zakt naar de tweede plaats op de Bloomberg Billionaires Index van 's werelds 500 rijkste mensen. Hij heeft nu een nettovermogen van 183,4 miljard dollar, een daling tegenover de piek van 210 miljard dollar in januari. De oprichter van Amazon.com, Jeff Bezos, herovert de eerst plaats. Ook zijn vermogen daalde maandag met 3,7 miljard naar 186,3 miljard dollar omdat ook het aandeel Amazon niet gespaard bleef.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud