opmerkelijk

Musk tweet Tesla lager

Tesla keldert 7 procent na een tweet van Elon Musk dat hij het aandeel te duur vindt. ©AFP

'Het aandeel Tesla is te duur in mijn ogen.' Met die korte tweet vaagde Elon Musk bijna 10 miljard dollar aan beurswaarde van zijn eigen bedrijf weg.

Om 17.15 uur onze tijd dook het aandeel Tesla  7 procent lager. De aanleiding was een tweet van oprichter en CEO Elon Musk. 'Het aandeel Tesla is te duur in mijn ogen', tweette hij in een reeks van drie tweets waarin hij ook de lockdown op de korrel nam.

Tesla verloor prompt 7 procent, goed voor 9,6 miljard dollar aan beurswaarde. Kort nadien diepte het verlies verder uit naar 11 procent. De producent van elektrische wagens was donderdag de drie grootste Duitse autobouwers Daimler, VW en BMW voorbijgestoken in beurskapitalisatie.

'Devotion'

In de overige twee tweets zei Musk dat hij van plan is al zijn bezittingen te verkopen, inclusief zijn huis. Ook hekelde hij de lockdowns met de niet mis te verstane woorden: 'Geef de mensen nu hun vrijheid terug.'

Later op de avond werd Musk poƫtischer. Toen iemand hem vroeg of hij alles wou verkopen omdat hij in geldnood zat, verklaarde Musk, eigenaar van het ruimtevaartbedrijf SpaceX en geobsedeerd door het heelal, zich 'aan Mars en de Aarde te wijden'.

Boetes

Musk kreeg het met de Amerikaanse beurswaakhond SEC al vaker aan de stok over zijn loslippigheid op Twitter. Zo kreeg hij al boetes voor het verspreiden van misleidende informatie. Vorig jaar werd hij onder curatele geplaatst en mocht hij enkel nog tweeten na de goedkeuring van een advocaat. De aanklacht luidde voordien vooral dat Musk al te hoge verwachtingen schiep over de prestaties van Tesla. Nu doet de topman het omgekeerde door de koers te hoog te noemen.

Tesla staat op een winst van 64 procent sinds januari ondanks de krimpende vraag naar auto's door de corona-uitbraak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud