Nieuwe Brusselse e-Audi vanaf morgen te koop

De Audi E-tron zal in Brussel van de band rollen. ©Belga

De Belgische voorverkoop van de nieuwe elektrische SUV van Audi begint woensdag.

Dat bevestigt Denis Gorteman, de topman van de Belgische Audi-invoerder D'Ieteren Auto.

Ge├»nteresseerden kunnen een voorschot van 2.000 euro betalen om op de wachtlijst voor de 'e-tron', de nieuwe elektrische SUV van Audi, te belanden. De volledig elektrische luxewagen zal volgens Gorteman 85.000 ├á 90.000 euro kosten. 'We blijven onder de 100.000 euro', zegt hij tevreden. 

De e-tron is een prestigeproject van Audi. Het eerste volledig elektrische model van de Duitse luxewagenbouwer moet met een volledige batterij 500 kilometer ver geraken. 

Vorst

De e-tron zal van de band rollen in de Belgische fabriek van Audi in Vorst. De fabriek moest helemaal omgebouwd worden voor het nieuwe model. Dat gebeurde het voorbije jaar voornamelijk 's nachts, aangezien de fabrieksmedewerkers tegelijk nog de kleine Audi A1 moesten bouwen. '95 procent van de transformatie is gedaan', zegt fabriekswoordvoerder Andreas Cremer. 

Intussen zijn de eerste prototypes van de band gerold. De eigenlijke productie gaat volgens de vakbonden in augustus van start, al wil Cremer die datum niet bevestigen. Volgens de vakbonden moeten dit jaar 4.700 e-trons gebouwd worden. Audi geeft geen productiedoelen vrij.

Audi Brussel bouwde vorig jaar iets minder dan 100.000 A1's. De productie van die kleine auto verdwijnt naar Spanje zodra de e-tron productieklaar is. Het nieuwe model leverde Audi Brussel al 500 extra jobs op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud