Advertentie

Tesla haalt productiedoelen

De fabriek van Tesla in Fremont in Californië haalde zondag zijn zelf opgelegde productiedoelen. ©Tesla

'We zijn nu een echte autoproducent', jubelde Tesla-CEO Elon Musk.

Hoeveel exemplaren van de 'goedkopere' Tesla-variant Model 3 produceerde het bedrijf per week? Die vraag is een klassieker aan het einde van elk kwartaal. 

Dit keer kwam er goed nieuws uit de fabriek van Tesla in Fremont, Californië. Het bedrijf produceerde in de laatste week van het kwartaal 7.000 auto's, waarvan 5.000 exemplaren van het Model 3. Daarmee probeert Tesla te bewijzen dat elektrische wagens populair kan maken bij een breed publiek. 

7.000
Aantal auto's
Tesla produceerde in de laatste week van het tweede kwartaal 7.000 auto's.

Tesla, het bedrijf van serieel ondernemer Elon Musk, haalt zo een zelf opgelegde deadline. Het doel van 5.000 geproduceerde Model 3's werd al een aantal keer vooruitgeschoven, maar werd nu toch gehaald. Daar hoort wel de voetnoot bij dat Tesla, dat in het vizier van analisten en de media ligt, in de laatste week van een kwartaal steevast alles uit de kast haalt. 

Topman Musk hint daar ook op in een mail naar het personeel, waar de zakenzender CNBC de hand op kon leggen. 'De mate van toewijding en creativiteit was ongelooflijk. Door pure wil of inventiviteit vonden we nieuwe oplossingen die onmogelijk geacht werden.' 

Musk gelooft dat het bedrijf op koers zit om tegen eind deze maand 6.000 exemplaren van de Model 3 per week af te leveren. 'We zijn nu een echte autoproducent.' Op Twitter verklaarde hij zijn liefde voor het Tesla-personeel. '7.000 auto's, 7 dagen.' Dat leverde hem een sneer van Steven Armstrong op, de Ford-baas in Europa: '7.000 auto's, bijna vier uur', reageerde die.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud