Tesla opent eerste showroom in België

Foto Thomas De Boever

De producent van elektrische auto's Tesla heeft donderdag zijn eerste showroom in België geopend in de Gulden Vlieslaan in Elsene. Samen met het nieuwe dienstencentrum in Zaventem wil de producent uit de Verenigde Staten zo zijn gezinswagen, het Model S, in ons land op de markt brengen.

Tesla opende in Brussel zijn negende Europese showroom. Later volgen er nog in onder andere Amsterdam en Londen. In de showroom staat het Model S gestald, dat vanaf augustus op de markt komt in Europa.

Paula den Dunnen, communicatieverantwoordelijke van Tesla Motors Europe, wil niet kwijt wat de doelstellingen zijn voor het Model S. 'Maar in België zijn al een paar honderd auto's gereserveerd', zegt ze, 'wat natuurlijk niet wil zeggen dat die auto's effectief worden gekocht'.

De auto's worden geassembleerd in het Nederlandse Tilburg. In België zal Tesla naast een showroom en dienstencentrum ook een administratief centrum in Waver hebben. De showroom en het dienstencentrum samen zijn goed voor een tiental banen.

De Tesla Model S is in België verkrijgbaar vanaf 72.600 euro. Momenteel rijdt enkel de luxesportwagen Tesla Roadster in ons land, maar die werd na 2012 niet meer verkocht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud