TomTom lanceert zelfrijdende testauto

TomTom wil met zijn zelfrijdende testwagen zijn kaarttechnologie voort verbeteren. ©ANP

De Nederlandse kaartenmaker maakt ook bekend dat het aantal zelfrijdende auto's dat is uitgerust met zijn hogedefinitiekaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen.

De Nederlandse kaartenmaker TomTom onthulde donderdag, in de aanloop naar de autobeurs IAA in het Duitse Frankfurt, zijn nieuwste zelfrijdende testauto. Met de wagen wil TomTom zijn kaarttechnologie verbeteren. 'Een eigen zelfrijdende auto is een kritisch voordeel in de ontwikkeling van technologie', zegt Willem Strijbosch, hoofd autonoom rijden bij TomTom.

De auto heeft acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een gps-systeem. Die meten precies waar de auto is en hoe de omgeving eruitziet via een 360-gradenzicht. De informatie wordt continu vergeleken met de hogedefinitiekaarten van TomTom. 'We kunnen onze kaarttechnologie nu continu testen op de weg en inzicht verkrijgen in hoe die in verschillende omstandigheden presteert', zegt TomTom.

De Nederlandse kaartenmaker, met hoofdzetel in Amsterdam en kantoren in 30 landen, maakte ook bekend dat het aantal (gedeeltelijk) zelfrijdende auto's met TomTom-kaarten is verdubbeld naar meer dan een miljoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect