'Volkswagen opnieuw grootste autobouwer ter wereld'

De Duitse autobouwer Volkswagen denkt vorig jaar 10,7 miljoen auto te hebben verkocht. ©EPA

Volgens interne prognoses heeft Volkswagen vorig jaar 10,7 miljoen auto’ verkocht. Niemand zou beter doen.

Ondanks de naweeën van het Dieselgate-schandaal heeft Volkswagen meer auto’s verkocht dan ooit tevoren. De Duitse groep, waartoe ook Audi, Skoda, Seat en Porsche behoren, heeft volgens interne prognoses vorig jaar meer dan 10,5 miljoen auto’s verkocht, bericht de Duitse krant Bild am Sonntag.

Volkswagen verwacht voor 2017 te zullen landen op 10,7 miljoen verkochte auto’s. Dat is meer dan de 10,3 miljoen auto’s waar het bedrijf voor dit jaar op mikte. Daarmee blijft de groep voor het Japanse Toyota de grootste autobouwer ter wereld.

Ook qua omzet stevent Volkswagen af op een record. Wellicht passeert het voor het eerst de grens van 220 miljard euro. Vooral de almaar grotere vraag in China zorgt ervoor dat de Duitse multinational kan blijven groeien.

Audi onder verwachtingen

Volgens Bild am Sonntag doen vooral Skokda en Seat het goed. Ook Volkswagen zelf doet het beter van verwacht, wat opvallend is aangezien het merk het meest in beeld kwam bij het Dieselgate-schandaal. Premiummerk Audi zou iets onder de verwachtingen blijven.

Het internationale plaatje is niet toepasbaar op ons land, waar Volkswagen krimpt. De verloop daalde in 2017 met bijna 5 procent tegenover het voorgaande jaar. Ook moet Volkswagen in België Renault laten voorgaan als grootste autobouwer.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content