Zestig oldtimers onder de hamer in Brussel

De Chenard & Walcker die in Brussel wordt verkocht. ©Bruxelles Enchères

De auto's komen in hoofdzaak van particulieren, onder meer van de gewezen racepiloten Jean-Michel Martin en Henri Rebout.

Oldtimers wisselen aan de lopende band van eigenaar, maar het gebeurt niet vaak dat tientallen auto's in één keer geveild worden en al zeker niet in België. Toch is er, na de verkoop van ruim 100 reservevoertuigen uit de fameuze collectie Mahy tijdens de zomer, een tweede grote verkoop op komst.

Zaterdag gaan er 59 voertuigen en één historische speedboot uit 1932 onder de hamer. Dat gebeurt door het veilinghuis Bruxelles Enchères in het museum Autoworld in het hartje van de hoofdstad.

Spa

Volgens expert en mede-eigenaar van het veilinghuis Nicolas Marceau komen de meeste oldtimers van particulieren. 'Er zijn op zijn minst 40 verschillende verkopers.' Daar zijn volgens Marceau bekende namen bij, maar buiten die van de gewezen racepiloten Jean-Michel Martin, nu een garagehouder in Brussel, en Henri Rebout kan hij er geen vrijgeven. Martin won heel wat uithoudingswedstrijden zoals de 24 uur van Spa. Hij verkoopt samen met Rebout een Ferrari 550 Maranello uit 1999.

Die Ferrari wordt op 90.000 tot 100.000 euro geraamd. Het duurste stuk van de collectie wordt mogelijk een Chenard & Walcker 3 liter Sport, een zeldzame oude wagen van het legendarische Franse merk die ook werd ingezet bij races. De geschatte waarde gaat tot een kwart miljoen euro. Er zijn ook meerdere goedkope voertuigen bij, zoals een Saab uit 1967 die minstens 4.000 euro zou moeten halen.

België

De oldtimers komen bijna allemaal uit Europa en de meeste werden ingeschreven in België. Volgens Marceau zijn de meeste nog in hun originele staat en hebben ze weinig kilometers op de teller.

Behalve Ferrari worden nog andere ronkende namen verkocht, waaronder Porsche, Jaguar, Rolls-Royce, Bentley, Maserati, BMW en Mercedes. Met een Mean Can-Am is er ook een wagen van Belgische makelij bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content