Zweden kopen Oost-Vlaamse Mercedes-garages

Ook de garage van Mercedes-Benz in het rijke Sint-Martens-Latem komt in Zweedse handen. ©Siska Vandecasteele

De Zweedse investeringsgroep Anders Hedin koopt zeven Mercedes-garages in Oost-Vlaanderen.

Dat meldt Mercedes-Benz Belux in een persbericht. 

Anders Hedin Invest Group neemt zeven verkooppunten van Daimler-dochter Mercedes-Benz over. Het gaat om vier vestigingen in het Gentse (Gent Zeehaven, Sint-Martens-Latem, Eeklo en de occasievestiging 'Certified' in Gent) en garages in Aalst, Ninove en Zottegem.

De garages die de Zweden overnemen, draaien samen meer dan 100 miljoen euro omzet per jaar. Een overnameprijs werd niet meegedeeld. 

Anders Hedin werd in de jaren 50 opgericht door de autohandelaar Ingemar Hedin. Het familiebedrijf telt 2.000 medewerkers en draait een omzet van 13 miljard Zweedse kronen (1,3 miljard euro). In Zweden is Anders Hedin de grootste dealergroep voor Mercedes-Benz. 

Afbouw

Ook de West-Vlaamse dealergroepen Vereenooghe en Ghistelinck toonden interesse voor de Oost-Vlaamse dealers.

Vereenooghe werd eerder dit jaar nog de grootste onafhankelijke Mercedes-verkoper van België door de overname van het Brugse Auto Terminus. Ghistelinck stak als een van de eerste Belgische dealers de grens over en kocht eerder dit jaar de bestel- en vrachtwagenactiviteiten van Mercedes in Rijsel en Valenciennes. 

Maar Mercedes-Benz verkoos een sterke groep uit het buitenland.

'Omdat voor Daimler de langdurige en economische succesvolle voortzetting van de Mercedes-Benz-vestigingen in België en het daarmee gepaard gaande behoud van arbeidsplaatsen op de eerste plaats kwamen, verheugen we er ons over dat we in Anders Hedin Invest Group een ervaren koper met een langetermijnvisie gevonden hebben', klinkt het bij de invoerder.

Internationalisering

In heel Europa is het Duitse automerk al even bezig met de verkoop van filialen aan privépartijen. In België is dat proces onlangs in een stroomversnelling gekomen.

De Franse familiale speler Car Avenue, die bijna 1 miljard euro omzet draait, nam dit jaar drie Mercedes-vestigingen van de Luikse dealergroep Kalscheuer over.

In juli verkocht Mercedes-Benz Belux zijn overblijvende eigen concessies in Luxemburg aan de Zwitserse autoreus Merbag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud