Aanklacht tegen ex-topman Audi in dieselschandaal

©AFP

Aanklagers in München hebben de voormalig topman van de autobouwer Audi, Rupert Stadler, officieel in staat van beschuldiging gesteld vanwege zijn rol in het dieselgateschandaal.

De aanklacht is onderdeel van een breder onderzoek naar Volkswagen, het moederbedrijf van Audi. Stadler, die tien jaar aan de top van Audi (onderdeel van Volkswagen) stond, zou zich onder meer schuldig gemaakt hebben aan vervalsing en misleiding.

Stadler was volgens het Openbaar Ministerie op de hoogte van de fraude in het bedrijf en hield dat moedwillig onder de pet. Drie andere verdachten zouden motoren voor Audi, Volkswagen en Porsche hebben ontwikkeld met illegale software die de waardes van uitlaatgassen beïnvloedde.

30 miljard

Stadler werd vorig jaar al opgepakt en zat enkele maanden in de cel uit vrees dat hij bewijsmateriaal zou vernietigen en een getuige zou hebben gemanipuleerd.

Het dieselschandaal kostte Volkswagen al 30 miljard euro. Volkswagen manipuleerde de motoren van zo'n 11 miljoen dieselvoertuigen om de uitstoot van onder meer CO2 minder te doen lijken dan het daadwerkelijk was.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud