Aantal nieuwe wagens stijgt voor zesde maand op rij

VW was vorige maand het best verkochte merk in Europa. ©EPA

Het aantal ingeschreven nieuwe wagens neemt voor de zesde opeenvolgde maand toe in Europa. In februari kwamen er nog eens 6,6 procent wagens bij.

Het aantal verkochte nieuwe wagens in Europa neemt al zes maanden op een rij toe. Tegenover februari 2012 zijn er 8 procent meer auto's ingeschreven. Dat meldt ACEA, de European Automobile Manufacturers Association. 

In januari en februari werden iets minder dan 1,8 miljoen wagens verkocht in Europa, 6,6 procent meer dan in de eerste twee maanden van 2012. Voor februari alleen was dat iets meer dan 860.000 wagens, op zich nog altijd slechts het op een na laagste cijfer voor een februarimaand sinds ACEA in 2003 met het bijhouden van de cijfers voor heel Europa startte.

Frankrijk was de enige markt die achteruitging, in alle andere landen groeide het aantal registraties. Opvallend is de stijging met 17,8 procent (tegen februari 2012) in Spanje. In Belgiƫ werden in februari 46.140 wagens geregistreerd, tegenover 45.400 een jaar geleden.

De groep Volkswagen kent dit jaar tot dusver het meeste bijval. De groep, die Volkswagen, Audi, Seat en Skoda omvat, kaapt een marktaandeel van 24,6 procent weg. Ook per apart merk bekeken werden vooral Volkswagen-wagens verkocht. Het tweede meest populaire merk is Renault, op de voet gevolgd door Peugeot.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud