Advertentie

Amerikaanse Volvo-fabriek komt in South Carolina

Volvo verkoopt in de VS alleen de grotere modellen, zoals de nieuwe XC90. ©BELGAIMAGE

Volvo Cars gaat zijn Amerikaanse fabriek bouwen in South Carolina, in de buurt van van de kuststad Charleston. De werken gaan in de herfst van start.

Eind maart maakte Volvo Cars bekend zijn productieapparaat uit te breiden met een fabriek in de Verenigde Staten. Daar zullen auto's van de band rollen die specifiek bestemd zijn voor de Amerikaanse markt. Met de Amerikaanse fabriek erbij zal de Zweedse autogroep, die in handen is van de Chinese Geely Holding, in totaal over vijf fabrieken beschikken. Momenteel heeft Volvo al een fabriek in Zweden (Torslanda) en in België (Gent), en twee fabrieken in China (Chengdu en Daqing).

Daar komt tegen 2018 een fabriek bij die in de staat South Carolina wordt opgetrokken, in Berkeley County en vlakbij de stad Charleston. De keuze viel op deze regio wegens de goede bereikbaarheid via havens en andere infrastructuur, de goed opgeleide arbeidskrachten, de aantrekkelijke investeringsomgeving en de ervaring in de productie van hoogtechnologische producten, zegt Volvo in een persbericht.

Volvo investeert 500 miljoen dollar in de nieuwe productievestiging, die grotere modellen zal bouwen. In de fabriek zullen tot 4.000 mensen werk vinden eens de productie op volle toeren draait. Het effect op de werkgelegenheid is echter een stuk groter, want voor elke rechtstreekse job zijn er 5 tot 7 onrechtstreekse banen. De jaarproductie is berekend op 100.000 wagens.

Met een eigen Amerikaanse fabriek treedt Volvo in de voetsporen van de Duitse premiumbouwer. BMW, Mercedes en Audi-motor Volkswagen bouwen al langer wagens in de VS. BMW heeft overigens ook een belangrijke productievestiging in South Carolina, in de stad Spartanburg. Daardoor vermijden de constructeurs ongunstige wisselkoerseffecten en besparen ze ook op het vervoer van de auto's naar de showrooms. Volvo wil op termijn jaarlijks 100.000 wagens verkopen in de States.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud