Aston Martin diversifieert gamma

Aston Martin moderniseerde een van zijn klassiekers. Het gerestylede model zal opduiken in de nieuwe film met James Bond in de hoofdrol. ©Photo News

De Britse autobouwer Aston Martin is van plan vers geld op te halen. Met de extra fondsen wil de producent van luxesportwagens zijn gamma diversifiëren. Aston Martin wil zich wagen aan de bouw van SUV's, sedans en hybride wagens.

De Britse autobouwer Aston Martin zit al een tijd in zwaar weer. Het bedrijf torst een schuld van 410 miljoen pond en kampt met een dalende verkoop. Vorig jaar wist de producent 4.200 wagens aan de man te brengen. In 2007, voor het uitbreken van de wereldwijde financiële en economische crisis, waren dat er nog 7.300.

De Britten hebben zichzelf wat uit de markt geprezen omdat hun sportmodellen verouderd zijn en omdat ze nalieten te investeren. In een poging het tij te keren is Aston Martin nu van plan zijn gamma te diversifiëren. Dat vernam het persagentschap Reuters bij verschillende bronnen. 

'De autobouwer werkt plannen uit om nieuwe aandelen of obligaties uit te geven', klonk het. Met het geld dat opgehaald wordt, wil het bedrijf zijn gamma diversifiëren. 'Aston Martin wil SUV's, luxesedans en hybride wagens gaan bouwen', bevestigden verschillende bronnen aan Reuters.

Voor de operatie zou Aston Martin in eerste instantie 100 tot 150 miljoen pond willen ophalen. Voorts pompt het bedrijf geld in de 'modernisering' van enkele van haar klassiekers.

Aston Martin verwierf wereldwijd bekendheid omdat het de geprefereerde auto is van filmheld James Bond.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud